Jste zde

Úmysl Apoštolátu modlitby papeže Františka pro 2017 prosinec

Naléhavý úmysl Apoštolátu modlitby papeže Františka na měsíc prosinec 2017: Za obyvatelstvo Hondurasu.

modleme se za to, aby obyvatelé Hondurasu překonávali mírovým způsobem současné těžkosti.

Papež František s oblibou upíná pozornost k místům, které jsou bohatší částí světa považovány za periferii. Je to jednak z toho důvodu, že sám pochází z periferie, ve které také musel čelit mnohému napětí a řadě konfliktů, jednak je to priorita jeho srdce, které je takto utvářeno Duchem Svatým.

Papež se v noci vrátil z apoštolské cesty do Myanmaru a Bangladéše, kde se setkal zejména s katolickými komunitami, které ho povzbudily svým svědectvím. Vzápětí zmínil Honduras a ujistil lid této latinskoamerické země, že na něj „pamatuje v modlitbě a prosí, aby nynější těžkosti pokojně překonal“.

Mohli bychom říci, že každý katolický křesťan by měl mít ochotu mít papežské srdce. Co to znamená? Můžeme to říci takto: objímat celou církev; trpět za celou církev; krvácet s Velekněžským Srdcem a papežským srdcem! Je to věc bdělé pozornosti.

„Pozornost a bdělost jsou podmínky, jak dále nebloudit mimo Pánovy cesty, zapleteni do svých hříchů a nevěrností. Pozornost a bdělost umožňují Bohu, aby zasáhl do našeho života a vrátil mu smysl a hodnotu Svojí přítomností plnou dobroty a něhy. Nejsvětější Maria, která je vzorem bdění a očekávání Boha, ať nás vede vstříc svému Synu Ježíši a oživí naši lásku k Němu.“ (papež František, 3.12. 2017)

 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.